Assistent medewerker voedsel en groen (dierverzorging)
Assistent medewerker voedsel en groen (dierverzorging)

MBO Opleiding
12005
1 Jaar
BOL, BBL
Voeding, Groen & Agrarisch
2
Aequor
499,-

Inhoud
Je krijgt het diploma als je de volgende deelkwalificaties hebt gehaald:
Verplicht:
- assisteren bij dagelijkse werkzaamheden op de werkplek
- MCK a
Verplichte keuze (een of meer):
- assisteren bij dagelijkse werkzaamheden op de werkplek
- assisteren bij de verzorging van dieren
- assisteren bij teelt en oogst
- assisteren in de groene detailhandel
- assisteren in de groene ruimte
- assisteren in de voedings- en genotmiddelenindustrie
- MCK a


Toelatingseisen?
Minimumleeftijd 16 jaar of 10 jaar dagonderwijs.

Verder leren?
Na deze studie kunt u bijvoorbeeld verder leren als:
Groen/technisch medewerker recreatiebedrijf (BB), Medewerker bos- en natuurbeheer (BB), Medewerker groenvoorziener/woonomgeving (BB), Medewerker hovenier (BB), Medewerker land, water en milieu (BB).

Beroepsmogelijkheden
Als assistent medewerker voedsel en groen (groene ruimte) verricht je allerlei uitvoerende werkzaamheden in de natuur. Jij beheert en onderhoudt dus al het groen dat door mensen is aangelegd. Voorbeelden hiervan zijn bossen, sportvelden en natuurgebieden. Jij helpt bij verschillende werkzaamheden zoals het maaien en aanleggen van gras, snoeien en het bewerken van de grond. Om dit werk te kunnen doen moet je natuurlijk veel afweten van de natuur. Zo moet je bijvoorbeeld weten waar je bepaalde planten het beste kunt poten en welke planten je wel en niet kunt snoeien. Je moet daarom ook verstand hebben van verschillende grondsoorten. Jij weet dus precies hoe de natuur in elkaar zit en hoe je de natuur in de hand kunt houden. Ook weet je welke dieren er in een bepaald gebied leven. Bij de onderhoudswerkzaamheden zal je veel gebruik moeten maken van gereedschap en machines, die ook moeten worden onderhouden.

Wat zijn de vereisten?
Lijkt het je leuk om als assistent medewerker voedsel en groen (groene ruimte) aan de slag te gaan, dan moet je veel verstand hebben van de natuur. Je moet het leuk vinden om uitvoerende werkzaamheden in de buitenlucht te verrichten en samen te werken met collega’s. Ook moet je veilig met machines om kunnen gaan.

Vacatures
Vacatures die openstaan voor deze studie kunt op de onderstaande link vinden.
Klik hier.