Bedrijfsmanager Carrosseriebedrijf
Bedrijfsmanager Carrosseriebedrijf

MBO Opleiding
10845
4 Jaar
BOL, BBL
Management & Organisatie, Carrosserietechniek
3
VOC
511,-

Inhoud
De opleiding is verdeeld in twee deelkwalificaties:
Bedrijfsbeheer Carrosseriebranche
Management Carrosseriebouw

Toelatingseisen?
Je bent toelaatbaar op de opleiding Bedrijfsmanager Carrosseriebedrijf met een vooropleiding op niveau 3. Enkele voorbeelden van vooropleidingen zijn: Eerste Autoschadehersteller, Eerste Autospuiter en Eerste Carrosseriebouwer.

Verder leren?
Na afronding van je opleiding kun je verder leren op HBO niveau.

Beroepsmogelijkheden
Als je de opleiding Bedrijfsmanager Carrosseriebedrijf hebt afgerond, ben je werkzaam in het gehele carrosserie bedrijf en in enkele gevallen ook daarbuiten. In deze branche wordt schadeherstel uitgevoerd, maar er worden ook nieuwe carrosserieŽn gebouwd of bestaande aangepast. Als bedrijfsmanager ben je bezig met allerlei organisatorische, financiŽle en personeelszaken. De financiŽle administratie, het controleren en begeleiden van werk en medewerkers, reclame en marketing, contacten met leveranciers - allemaal onderdelen van jouw werk.

Wat zijn de vereisten?
Behalve een gedegen vakkennis heb je vooral managementkwaliteiten nodig. Je moet leiding kunnen geven, goed om kunnen gaan met personeel en klanten, maar ook commercieel zijn en alert op kansen in de markt. Ook financieel-administratief moet je goed op de hoogte zijn van alle zaken. Daarnaast zijn er in deze bedrijfstak heel wat regels rond arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu, die je aandacht vragen.

Vacatures
Vacatures die openstaan voor deze studie kunt op de onderstaande link vinden.
Klik hier.