Computer Boekhouden
Computer Boekhouden

Cursus
Onbekend
3 Maanden
-
Administratief
--
--
299

Nergens goedkoper, kijk en vergelijk zelf!
Óók voor Windows XP! Tegenwoordig kan een boekhouding eenvoudig geautomatiseerd worden bijgehouden. Kleine ondernemingen en eenmanszaken zien meer en meer de voordelen van een geautomatiseerde boekhouding. Het bijhouden van de administratie wordt eenvoudiger, gaat sneller en heel belangrijk: er worden minder fouten gemaakt! De accountant raadt dit vaak aan.

Scherm-voor-scherm, met oefen cd-rom.
Computerboekhouden kan iedereen in korte tijd leren. De NHA heeft in samenwerking met Exact Software de populaire cursus Computerboekhouden samengesteld. Met de speciaal voor de cursus ontwikkelde oefenboekhouding, die op cd-rom wordt meegeleverd, leert u stap-voor-stap (scherm-voor-scherm) alle boekingen te maken. Zonder moeilijke woorden en zonder ingewikkelde formules. Maar met duidelijke voorbeelden en simpele aanwijzingen. Al vanaf de eerste les werkt u in een fictieve praktijksituatie. U leert zo snel zelfstandig met E-Account te werken. Deze fantastische cursus van de gespecialiseerde NHA heeft al duizenden mensen opgeleid voor een boeiende administratieve functie.

E-Account, het meestgebruikte boekhoudprogramma.
Met kennis van E-Account, heeft u grote kansen op de arbeidsmarkt. E-Account is immers het meestgebruikte boekhoudprogramma in Nederland. De software van Exact is bekend om haar functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de perfecte prijs-/kwaliteitsverhouding. E-Account is modulair opgebouwd, zodat de software moeiteloos kan worden aangepast aan de specifieke bedrijfssituatie en -groei. Exact-gebruikers betalen zo alleen voor software die ze echt nodig hebben. Deze cursus gaat uit van E-Account onder Windows, versie 3.73.6. Voor deze versie is gekozen vanwege haar uitgebreide mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met het besturingsprogramma Windows 95/98 en XP. Naast de cd-rom met de oefenadministratie bevat het cursuspakket een cd-rom met een speciale cursusversie van E-Account 3.73.6.

Studieprogramma
In korte tijd leert u alles wat nodig is om zelfstandig een geautomatiseerde boekhouding bij te houden. Behandeld worden ondermeer:
- Algemene uitleg over het programma.
- Exact voor Windows, hoe te beginnen?
- Mutaties in stambestanden.
- Financiële mutaties betreffende inkopen en verkopen.
- Balansen en grootboekrekeningen.
- Boekingen en mutaties via bankafschriften en kasbewijzen.
- Financiële mutaties betreffende het memoriaal.

Combinatiecursus Boekhouden met Basiskennis Boekhouden.
Wanneer u nog niet over boekhoudkundige kennis beschikt, kunt u kiezen voor de combinatiecursus Computerboekhouden met Basiskennis Boekhouden. U leert dan eerst in enkele maanden de grondbeginselen van het boekhouden. Hierin zijn onder andere de volgende onderwerpen opgenomen: inventaris, balans, dagboeken, journaal, grootboek, kolommenbalans, mutatielijsten, administratie van duurzame produktiemiddelen, enzovoort. Vervolgens gaat u werken met de computer en leert u alle financiële boekingen te maken.

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby’s. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons “studentenplaza” en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Cursusduur
3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 lessen per maand voor de cursus Computer boekhouden. 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 lessen per maand voor de Combinatiecursus BKB met Computerboekhouden. U kunt ook meerdere lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vooropleiding
Voor deze cursus moet het kennis-niveau van boekhouden overeen komen met dat van het praktijkexamen Basiskennis Boekhouden. Voor het onderdeel Basiskennis Boekhouden is geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificaat van deelname of getuigschrift
Het onderdeel Computerboekhouden wordt niet geëxamimeerd. U kunt hiervoor een Getuigschrift aanvragen als u regelmatig uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Voor het onderdeel BKB kunt u 2x per jaar examen doen voor het erkende diploma (januari en juni) bij: Stichting Nederlandse Associatie Praktijk-examens
Postbus 642
3800 AP Amersfoort
tel: 033-4612159

Een Getuigschrift voor het onderdeel BKB kunt u aanvragen als u regelmatig uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Kwaliteits-garanties en Acties
De NHA is erkend door het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschappen op grond van de WEO en de WEB, voorzover het onderwijs onder de reikwijdte van de wet valt. Bovendien is de afdeling onderwijs ISO 9001 gecertificeerd. Voor alle cursussen (excl. mbo en hobby) geldt bij inschrijven een proefperiode van 8 dagen. Bovendien krijgt u de unieke Niet geslaagd, lesgeld terug garantie.

Bestellen?

Klik hier