Bedrijfswiskunde
Bedrijfswiskunde

HBO Opleiding
4402
4 Jaar
Voltijd, Deeltijd, Duaal
Verkoop & Commercieel, Communicatie & Marketing, Economie & Financieel,
2
Onbekend
€1620,-

Inhoud
Tijdens de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met de verschillende vakgebieden: algemene economie en andere economische vakken zoals bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Ook krijg je communicatievakken, bijvoorbeeld sociologie, psychologie en informatiekunde. Andere vakken die je kunt verwachten zijn: consumentengedrag, logistiek, recht, informatiemanagement, export, inkoop en verkoop.

Bij sommige hogescholen worden delen van de propedeuse gezamenlijk met andere economische opleidingen gegeven - dat kan betekenen dat je in de propedeuse nog kunt overstappen naar een verwante opleiding.

In de hoofdfase (3 jaar) vindt de verdieping en specialisatie plaats. Marktonderzoek, marketinginstrumenten en strategisch beleid zijn centrale items. Daarnaast krijg je ondersteunende vakken in de economische richting, organisatiekunde, management, sociologie en psychologie, bedrijfseconomie, internationaal recht.

Tijdens je opleiding loop je stage(s) en werk je aan (bedrijfs)projecten. De opleiding zal je afsluiten met een afstudeeropdracht.
Specialisaties of afstudeerrichtingen zijn onder meer:
- Internationaal management;
- Telebusiness;
- Toerisme;
- International Marketingmanagement;
- Sport- en eventmanagement;
- Vrijetijdsmanagement;
- Bank- en verzekeringswezen;
- Sales en accountmanagement.

Toelatingseisen?
Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT of NG (met Economie of M&O), EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, CM (met Economie of M&O), EM

Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT of NG (met Economie 1), EM, CM
Vwo met profiel: NT of NG of CM (met Economie 1), EM

* De ‘nieuwe’ toelatingseisen gelden vanaf 2009 voor Havo. Voor het Vwo gelden tot 2010 nog de oude toelatingseisen. Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Verder leren?
Mogelijkheden in WO-economische wetenschappen, rechtsgeleerdheid, bedrijfskunde; post-HBO-opleidingen, Bestuursacademie, NIVRA, Masteropleidingen.

Beroepsmogelijkheden
Je kunt gaan werken bij nationaal of internationaal gerichte (handels)ondernemingen, banken, uitzendorganisaties, overheidsinstellingen of reclame-adviesbureaus. Je bent gericht op vergroting van de omzet, marketingtechnieken en tactieken, trends, PR en reclame, maar je weet ook veel van bedrijfsorganisatie, internationale handel en recht. Je spreekt je talen en je bent op de hoogte van de mogelijkheden die de nieuwe informatietechnologie je bieden kan.

Ook in het vrijetijdscircuit kun je een plaats vinden, want Vrijetijdsmanagement is een vak geworden. Denk aan sponsoring voor allerlei acties en evenementen, de organisatie van (sport) evenementen. In opkomst zijn banen in de e-commerce-sector.

Wat zijn de vereisten?
Een commerciële functie vraagt goede contactuele eigenschappen, gevoel voor nieuwe ontwikkelingen en trends, zakelijk inzicht, een cijfermatige kennis en verantwoordelijkheidsgevoel.

Vacatures
Vacatures die openstaan voor deze studie kunt op de onderstaande link vinden.
Klik hier.